Home Techniektraining Passen en trappen Afwerkvormen Positiespel Tactisch Partijspel Periodisering Keeperstraining Diversen Voor trainers
Exercitation qui dolor dolor lorem proident commodo nisi.
© kenny koning, voetbaloefenstof.com 2014

Dubbele schaar

De dubbele schaar is een frontale passeerbeweging waarbij je de tegenstander op snelheid opzoekt en er op snelheid bij langs gaat. Tip, zorg ervoor dat het bovenlichaam goed mee beweegt.

Matthews

De Matthews is een beweging die is vernoemd naar Sir Stanley Matthews. De dreiging is naar binnen waarna je de bal in een vloeiende beweging met de buitenkant van je voet langs de tegenstander tikt.

Zijstappen achter de bal

Zijstappen is een frontale passeerbeweging waarbij je net als met de schaar de tegenstander op snelheid opzoekt. Het verschil met een schaar is dat je nog meer met je bovenlichaam werkt.
Voetbaloefenstof.com
Voorbeeld passeerbewegingen

Voorbeeld passeerbewegingen

Afrollen overstap

Afrollen overstap is een frontale passeerbeweging die je op snelheid uit kan voeren maar ook vanuit stilstand. Belangrijk is dat je de overstap krachtig uitvoerd.

Sleepbeweging

De Sleepbeweging is een frontale passeerbeweging waarbij er dreiging is naar de ene kant en de bal d.m.v. een lang balcontact met de binnenkant van de voet de bal voorbij de tegenstander wordt gesleept
De overstap is een beweging die je zowel in de lengte als in de breedte van het veld kan uitvoeren. Afhankelijk van de positie van de tegenstander bepaal je met welk been je de overstap doet. Regel is: lichaam tussen de tegenstander en de bal houden.

Overstap

Afrollen met de voetzool

Afrollen met de voetzool. Wanneer je snel van richting wilt veranderen is dit een ideale beweging. Wanneer je de tegenstander helemaal kwijt wilt zijn is het goed om de bal op het oog iets te ver vooruit te spelen om dan de beweging in te zetten.

Cruijff-draai

Cruijff-draai is een beweging waarbij je de bal achter het standbeen langs kapt. Belangrijk bij de Cruijff-draai is dat je een goede schijntrap maakt alvorens je de beweging uitvoert.

Buitenkant voet afkappen

Buitenkant voet afkappen is het snel van richting veranderen. Belangrijk is dat de laatste pas groot wordt gemaakt en er dus niet om de bal heen gelopen wordt.